Om oss

Gunnar, Bodil och sönerna Fredrik och Olof Eljas har med ett kortare uppehåll varit i bilbranschen i nästan 50 år.

Det hela startade med Gunnars pappa Gustav som på 1940 talet startade Volkswagen verkstad i Björbo. 1975 övertog Gunnar verkstaden och började också sälja begagnade bilar.

1977 fick man sen kontrakt med GM och började sälja Opel tillsammans med några kollegor.
Verksamheten gick väldigt bra och under 80 talet var man en av Sveriges största Opel handlare.

Björbo

Anläggningen i Björbo har byggts ut i takt med framgångarna och idag finns en fin bilhall och en modern verkstad med.

Björbo bil som företaget hette etablerade sig så småningom både i Ludvika, Borlänge och Falun och Gunnar var ägare tom 1988. Gunnar ägnade sig då under ett par år åt husbranschen men redan 1992 köptes fastigheten i Björbo tillbaka och en ny era startade.

Sönerna Fredrik och Olof blev i och med detta engagerade i bolaget och man började sälja Toyota i Björbo årskiftet 92-93.

Borlänge

I september 1993 öppnade man portarna i Borlänge och det dröjde inte allt för länge innan bolaget fanns representerat i Björbo,

Borlänge, Ludvika, Falun och Hedemora.

Cirka 50 personer var anställda av bolaget och man hade dessutom underåterförsäljare i Mora, Leksand och Krylbo.

2001 såldes bolaget till OK Biva men man behöll anläggningen i Björbo och skulle fortsätta verksamheten som underåterförsäljare av Toyota till anläggningen i Borlänge. Ett år efter blev man dock uppsagd och fick inte fortsätta sälja Toyota och man blev tvungen att se sig om efter nya utmaningar.

Efter en kortare sejour med KIA föll valet på Hyundai och i november 2005 startade man upp försäljningen med en invigning som sent ska glömmas. Aldrig har det varit sån fest på anläggningen i Björbo som under denna invigningshelg och det såldes hela 24 bilar under helgen.

I månadsskiftet januari/februari 2006 öppnade man sen åter en anläggning i Borlänge där man jobbat med olika varumärken som Hyundai, Citroen, Isuzu och Suzuki

I december 2020 lämnar Gunnar och Bodil över driften av verkstad och försäljning i Björbo till JB Motor AB som ägs av tidigare personal i Björbo. Gunnar och Olof kommer att finnas kvar i lokalerna i Björbo och tills vidare driva försäljningen av Suzuki vidare förutom lite begagnatförsäljning